­
 
 
“The Young Messiah”
Tom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk 
 
Het feestje dat je echt niet wilt missen!
 
The Choir Company bestaat 20 jaar (!!) en terugkijkend zijn we enorm dankbaar voor de prachtige projecten die we mochten doen. Natuurlijk was ons meest recente project- met 400 zangers en zangeressen meezingen met “The Passion in Concert” in Ahoy één van de hoogtepunten, maar ook de geweldige samenwerking in de afgelopen jaren met bijvoorbeeld Adrian Snell, Don Moen, Paul Wilbur, Lou Fellingham e.v.a. blijven tot onze favorieten behoren.
 
En toch- er is geen enkel project dat de afgelopen jaren zo veel zangers en zangeressen bij elkaar bracht als Tom Parker’s “The Young Messiah”. Sinds de start in 2012 hebben heel veel koorleden- vaak meerdere edities- met plezier meegezongen en is deelname aan dit project voor veel zangers en zangeressen het muzikale hoogtepunt van het jaar.
 
Het is dan ook niet voor niets dat we dit jaar al voor de 8ste keer het land door gaan met dit wereldberoemde muziekstuk en we nodigen je hierbij dan ook van harte uit om het met ons mee te beleven. Dit jaar gaan we naar:
 
Waalwijk, Assen, Zuidland, Leerdam, Enter, Zwolle,
Alphen aan den Rijn, Leek, Bergen op Zoom
slotconcert met Mass Choir in de Basiliek in
Veenendaal
 
Zing mee in het Choir Company projectkoor!
 
Kies uit meerdere repetitielocaties.
Mogelijkheid om meerdere concerten mee te zingen.
Ook dit jaar staat het koor weer de hele avond op het podium!
Wegens groot succes opnieuw een groot slotconcert met "Mass Choir" in de Basiliek in Veenendaal
 
"Unto Us a Child is Born", "Every Valley", "I know that My Redeemer Liveth" en het majestueuze "Hallelujah"; allemaal geliefde titels uit The Young Messiah gearrangeerd door Tom Parker. De wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk blijft onverminderd populair een spreekt nog steeds een groot publiek aan.  
 
Wat betreft het programma: naast de uitvoering van "The Young Messiah" in de tweede helft van de avond brengen we ook dit jaar voor de pauze weer een afwisselend programma met een nieuwe selectie van de mooiste Tom Parker arrangementen zoals “Journeý’s End”, “Amazing Grace”, “Wings of Gold” en andere Tom Parker klassiekers. En na de vele mooie reacties van afgelopen jaar zullen de  "Ouverture" en "Take Me Home" uit "The Ten Commandments" zeker niet ontbreken. Daarnaast maken we ook dit jaar natuurlijk weer een paar mooie muzikale uitstapjes: wereldberoemde melodieën, filmmuziek….. we verrassen je graag.
 
Natuurlijk zijn alle Choir Company solisten en The Choir Company band ook dit jaar weer van de partij en voor het echte Tom Parker geluid natuurlijk weer aangevuld met viool en cello.
 
En verder: Wegens groot succes is er opnieuw een groot slotconcert met "Mass Choir" in de Basiliek in Veenendaal. Meezingen? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier want je moet je voor dit concert natuurlijk wel gewoon aanmelden!
 
Net als voorgaande jaren zijn er weer meerdere repetitieschema's. Je kunt kiezen uit 2 zaterdagen, of 2 avonden en een zaterdag. Daarnaast hebben we natuurlijk ook weer één gezamenlijke oefendag, namelijk op zaterdag 2 NOVEMBER. Het is elk jaar weer een groot feest om met ALLE deelnemers bij elkaar te zijn, te werken aan de liederen en een prachtige koorklank neer te zetten.
 
Meezingen?
 
 1. Bepaal in welke plaats je mee wilt zingen. Als je het leuk vindt om meerdere concerten mee te zingen mag je meerdere keuzes opgeven. Afhankelijk van het aantal opgaven en de grootte van het podium, hoor je z.s.m. van ons of je naast je eerste keuze die altijd definitief is ook nog op andere concertlocaties mee kunt zingen.
   
  Let op: we delen in op volgorde van aanmelding. Hoe eerder je je opgeeft, hoe groter de kans dat je meerdere concerten mee kunt zingen.
   
 2. Bepaal de repetitielocatie. Opnieuw willen we benadrukken dat het voor iedereen verplicht is om het volledige repetitieschema aanwezig te zijn. Kun je, om wat voor reden dan ook, een keer niet aanwezig zijn kun je helaas niet meer mee doen in dit project. (Er vindt in dat geval geen restitutie plaats van het deelnamebedrag.) Eventueel is het wel mogelijk de repetitie op één van de andere oefenlocaties mee te maken.
   
 3. Let op: Net als bij eerdere projecten van “The Young Messiah”, “The Tom Parker Christmas Collection”, "The Passion" en andere auditieprojecten van The Choir Company vragen we elke (nieuwe) deelnemer een MP3 te maken. Pas wanneer je auditie tijdig is ingeleverd en goedgekeurd is je deelname definitief! Let op: audities voor “The Passion in Concert” zijn niet geldig voor dit project. Deze deelnemers worden verzocht een nieuwe auditie te doen!
   
 4. Surf naar www.choircompany.nl en geef je vandaag nog op.
Let op: inschrijven kan tot 15 september
Audities moeten uiterlijk op 18 september bij ons binnen zijn.
 
Maarten Wassink
The Choir Company
 

The Young Messiah
 
De ‘Young Messiah’ van Tom Parker is voor veel mensen in Nederland en daarbuiten een begrip. Want toen de Engelse componist met zijn moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium kwam, sloeg het concept hier duidelijk aan. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het verhaal van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding. Geniet van prachtige liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah". Het geheim van de ‘Young Messiah’? Het is zonder twijfel één van de meest aansprekende projecten die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht.
 

IBAN: NL23 INGB 0004 8162 38 KvK nr: 24.36.20.55
-Inschrijven nieuwsbrief-

­