Projectkoor Young Messiah

Oefenschema

We weten dat veel van jullie al een poos zitten te wachten op informatie over Young Messiah. We zijn dan ook blij dat we je kunnen vertellen dat komende donderdag, 22 juni om 19.00 uur de aanmelding open gaat voor de 10de editie van The Young Messiah!

0
Dagen
0
Uur
45
Minuten
15
Seconden


Als je er zeker van wilt zijn dat je op jouw favoriete concertlocatie mee kunt zingen, raden we je aan je zo snel mogelijk aan te melden!


Let op: Net als voorgaande “The Young Messiah” edities en andere auditieprojecten van The Choir Company vragen we elke (nieuwe) deelnemer een MP3 te maken. Pas wanneer je auditie tijdig is ingeleverd en goedgekeurd is je deelname definitief!

Heb je al eerder meegedaan met The Young Messiah van The Choir Company dan hoef je geen MP3 meer in te sturen.


Tom Parkers moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium, ‘The Young Messiah’ is een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal dankzij Tom Parkers bewerkingen zoals ‘Unto Us a Child is Born’, ‘Every Valley’, ‘I Know that My Redeemer Liveth’ en het majestueuze ‘Hallelujah’.


In het programma voor de pauze zullen de meest geliefde liederen van de afgelopen 10 jaar gezongen worden; bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke repertoire zoals ‘Wings of Gold’, ‘Take me Home’, ‘Ave Verum’, aangevuld met een paar mooie muzikale uitstapjes: wereldberoemde melodieën, filmmuziek…


Concertschema

28 oktober -  Woerden

29 oktober -  Heerjansdam

03 november - Leek

04 november - Apeldoorn

05 november - ’s Gravenzande

10 november - Den Ham

11 november - Leusden

17 november - Diever

18 november - Bergen op Zoom

24 november - Assen

25 november - Elburg

01 december - Rotterdam

02 december - Veenendaal


Repetitieschema's

Schema 1 (Centraal Nederland)

Zaterdag 23 september   10.00 uur- 16.00 uur.

Zaterdag 21 oktober        10.00 uur- 16.00 uur

Schema 2 (Noord Nederland)

Zaterdag 16 september     10.00 uur- 16.00 uur.

Zaterdag 07 oktober          10.00 uur- 16.00 uur

Schema 3 (Regio Den Ham)

Maandag 18 september                        19.30 uur-22.00 uur

Maandag 02 oktober                             19.30 uur-22.00 uur

Zaterdag 07 oktober of 21 oktober*   10.00 uur- 16.00 uur


Let op: De repetitie van 7 oktober zal plaatsvinden in Noord Nederland, de repetitie op 21 oktober zal plaatsvinden in Centraal Nederland. 

Schema 4 (Regio Dordrecht)

Woensdag 27 september       19.30 uur-22.00 uur

Woensdag 11 oktober            19.30 uur-22.00 uur

Zaterdag 21 oktober               10.00 uur- 16.00 uur


Let op: De repetitie van 21 oktober zal plaatsvinden in Centraal Nederland.

Alles op een rijtje

 • Meezingen in het Choir Company projectkoor is voor iedereen die van zingen houdt. Je hoeft echt geen fantastische solist te zijn, maar enige zangervaring is zeker meegenomen. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Voor dit project vragen we aan elke nieuwe deelnemer om een MP3 in te zingen zodat wij de stemsoort kunnen bepalen.
 • Nieuwe deelnemers: meld je eerst aan via de website. Na betaling krijg je een bevestiging via de e-mail, waarna je vervolgens je MP3 in kunt sturen. Mocht je auditie toch niet voldoende blijken te zijn, krijg je het inschrijfgeld teruggestort op je rekening!
 • Heb je al eerder meegedaan met The Young Messiah van The Choir Company dan hoef je geen MP3 meer in te sturen.
 • Het repertoire is geheel Engelstalig!  
 • Opgeven kan alleen via het digitale aanmeldingsformulier op www.choircompany.nl
 • Deelnamekosten bedragen € 39,50 en worden bij aanmelding betaald via iDeal.
 • Je aanmelding is compleet na inschrijving en betaling via iDeal via de website. Je ontvangt vervolgens een bevestiging via de e-mail met een QR-code. Print de bevestiging uit en neem deze mee naar alle repetities van dit project!
 • Wanneer je een repetitie mist of door omstandigheden moet stoppen met het project zullen deelnamekosten niet worden gerestitueerd. Dit geldt ook voor het niet tijdig insturen van de auditie. Het deelnamebedrag wordt alleen teruggestort op het moment dat de auditie onvoldoende is. Wil je het concert toch meemaken als concertbezoeker dan zul je een toegangskaart moeten kopen via Events4Christ.
 • Bij afmelding binnen 14 dagen na aanmeldingsdatum vermeld op de bevestiging zal het deelnamebedrag minus € 5,00 administratiekosten teruggestort worden.
 • Bladmuziek en oefentracks (MP3) zullen alleen digitaal beschikbaar zijn. Je kunt ze dus zelf downloaden/uitprinten via een link die we je later zullen e-mailen. Bladmuziek en oefentracks zijn alleen voor je eigen oefendoeleinden bestemd en mogen niet verder gedistribueerd worden (ook niet aan vrienden of mogelijke andere deelnemers).
 • Van de meeste nummers zullen split-tracks beschikbaar zijn. Op deze tracks hoor je je eigen partij (sopraan/alt/tenor/bas) harder dan de andere stemmen. Op deze manier kun je zelf dus al luisterend de nummers instuderen zodat we tijdens de repetities meer tijd kunnen besteden aan afwerking.
 • Het is verplicht om het volledige repetitieschema aanwezig te zijn. Een gemiste repetitie kan eventueel op een andere locatie ingehaald worden.
 • Reiskosten naar repetitie- en concertlocaties en kosten voor een maaltijd en drinken zijn voor eigen rekening.
 • De repetitieavonden duren van 19.30 uur – 22.00 uur, de repetitiedag duurt van 10.00 uur – 16.00 uur.
 • Zorg ervoor dat je op de concertdag vanaf 15.00 uur beschikbaar bent.
 • Tijdens de repetitie maken we afspraken over concertkleding. Iedere deelnemer wordt geacht zich hierin aan te passen.
 • Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.
 • We vragen je begrip voor eventuele wijzigingen van welke aard dan ook.

  Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar: e.hubert@choircompany.nl


Informatie over de auditie

Omdat The Young Messiah een speciaal project is en we echt zeker willen weten dat alle stemmen mooi bij elkaar passen en iedereen bij de juiste stemgroep mee gaat zingen, werken we met een auditie.
Geef je eerst op via het deelnameformulier. Vervolgens krijg je van ons een code toegekend die je dient te vermelden bij je auditie.

Omdat het onmogelijk is om iedereen "live" te horen vragen we iedereen om een mp3 op te nemen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar deze mp3 kun je thuis met een memo-recorder/webcam opnemen, in een studio, maar nog veel makkelijker gewoon met je Iphone of andere mobiele telefoon. Heb je zelf geen mogelijkheden om op te nemen, kijk dan eens in je vrienden- of kennissenkring; er is vast wel iemand die een mogelijkheid heeft. Kom je er niet uit, laat het ons dan weten via auditie@choircompany.nl, dan kijken we samen met je naar een oplossing.


Als je een nummer gaat opnemen, zorg er dan voor dat je een nummer kiest waarin je zoveel mogelijk van jezelf kunt laten horen en het voor ons duidelijk wordt hoe je zingt. Denk daarbij ook aan de juiste toonhoogte, de stijl, etc.


Maak het vooral niet te ingewikkeld; een Opwekkingslied, een lied uit je kerk of van je favoriete (pop-)zanger of zangeres is prima, als het maar JOUW lied wordt.


Je kunt je lied opnemen zonder instrumentale begeleiding, maar meezingen met een CD mag natuurlijk ook, zolang we je stem maar duidelijk blijven horen.

 

Als je tevreden bent over je opname, stuur je deze per e-mail naar auditie@choircompany.nl. Het auditieteam zal je mp3 beluisteren, waarna je natuurlijk zo snel mogelijk van ons hoort. We hopen van harte dat je de uitdaging samen met ons aan wilt gaan en horen graag van je!


Belangrijk:

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het insturen van je auditie, als je nog nooit eerder voor een TCC-project auditie hebt gedaan.
 • Je kunt je tot 2 september 2023 aanmelden voor dit project. Audities moeten uiterlijk 4 september bij ons binnen zijn
 • Er vindt alleen restitutie van het deelnamebedrag plaats wanneer de auditie die opgestuurd is onvoldoende is. In geval van  niet tijdig insturen van een auditie voor het project vindt er geen restitutie plaats.
 • Je auditie is bedoeld voor het bepalen van je stemsoort EN het beoordelen en afstemmen van de kwaliteit/het niveau voor het project.

Heb je al eerder meegedaan met The Young Messiah, The Tom Parker Christmas Collection, The Passion van Adrian Snell, Alpha & Omega of andere auditieprojecten van The Choir Company, dan hoef je geen MP3 meer in te sturen.