Projectkoor Young Messiah

Oefenschema

Het is bijna niet te geloven dat het dit najaar alweer drie jaar geleden is dat we het land doorgingen met onze Young Messiah concerten. Niemand weet hoe het dit najaar allemaal zal gaan verlopen, maar stil gaan zitten afwachten is wat ons betreft geen optie en daarom zijn we ons vol hoop en goede moed aan het voorbereiden op een nieuwe Young Messiah tour.

 

Sinds de start in 2012 hebben heel veel koorleden- vaak meerdere edities- met plezier meegezongen en is deelname aan dit project voor veel zangers en zangeressen het muzikale hoogtepunt van het jaar. De jaren dat we op pad waren met dit geweldige programma bleef het enthousiasme alleen maar toenemen en we hopen dan ook van harte dat ook jij niet kunt wachten om je aan te melden.
Net als voorgaande “The Young Messiah” edities en andere auditieprojecten van The Choir Company vragen we elke (nieuwe) deelnemer een MP3 te maken. Pas wanneer je auditie tijdig is ingeleverd en goedgekeurd is je deelname definitief.  Voor meer informatie klik hier.

Concertschema Young Messiah

4 november Apeldoorn
5 november Kudelstaart
6 november Hoogeveen

11 november Berkel en Rodenrijs
12 november Eindhoven

18 november Gouda
19 november Dordrecht

25 november Surhuisterveen
26 november Veenendaal (Slotconcert)

Repetitieschema's

Schema 1 (Centraal Nederland)

Zaterdag 08 oktober Veenendaal      10.00 uur- 16.00 uur
(EG de Regenboog, Grote Pekken 11)

Zaterdag 29 oktober Veenendaal      10.00 uur- 16.00 uur
(Poortkerk, Poortjesgoed 1)

Schema 2 (Noord Nederland)

Zaterdag 01 oktober Hoogeveen      10.00 uur-16.00 uur
(Goedeherder Kerk, Middenweg 14)

Zaterdag 15 oktober Hoogeveen      10.00 uur- 16.00 uur
(Goedeherder Kerk, Middenweg 14)

Schema 3 (Eindhoven)

Dinsdag 27 september   Eindhoven       19.30 uur- 22.00 uur
(Emmauskerk, Jan vd Wegestraat 2)

Dinsdag 11 oktober        Eindhoven       19.30 uur- 22.00 uur
(Emmauskerk, Jan vd Wegestraat 2)

Zaterdag 29 oktober      Veenendaal      10.00 uur- 16.00 uur
(Poortkerk, Poortjesgoed 1)

Schema 4 (Rotterdam)

Donderdag 29 september   Rotterdam        19.30 uur- 22.00 uur

(Koningskerk, Stieltjesstraat 30)

Donderdag 13 oktober        Rotterdam        19.30 uur- 22.00 uur
(Koningskerk, Stieltjesstraat 30)

Zaterdag 29 oktober            Veenendaal      10.00 uur- 16.00 uur
(Poortkerk, Poortjesgoed 1)

Alles op een rijtje

 • Meezingen in het Choir Company projectkoor is voor iedereen die van zingen houdt. Je hoeft echt geen fantastische solist te zijn, maar enige zangervaring is zeker meegenomen. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Voor dit project vragen we aan elke nieuwe deelnemer om een MP3 in te zingen zodat wij de stemsoort kunnen bepalen.
 • Nieuwe deelnemers: meld je eerst aan via de website. Na betaling krijg je een bevestiging via de e-mail, waarna je vervolgens je MP3 in kunt sturen. Mocht je auditie toch niet voldoende blijken te zijn, krijg je het inschrijfgeld teruggestort op je rekening!
 • Heb je al eerder meegedaan met The Young Messiah, The Tom Parker Christmas Collection, The Passion van Adrian Snell, Alpha & Omega of andere auditieprojecten van The Choir Company, dan hoef je geen MP3 meer in te sturen.
 • Het repertoire is geheel Engelstalig!  
 • Opgeven kan alleen via het digitale aanmeldingsformulier op www.choircompany.nl
 • Deelnamekosten bedragen € 42,50 en worden bij aanmelding betaald via iDeal.
 • Je aanmelding is compleet na inschrijving en betaling via iDeal via de website. Je ontvangt vervolgens een bevestiging via de e-mail. Print de bevestiging uit en neem deze mee naar de eerste repetitie!
 • Deelnamekosten worden bij vroegtijdig afhaken, of niet tijdig insturen van de auditie niet gerestitueerd. Het deelnamebedrag wordt alleen teruggestort op het moment dat de auditie onvoldoende is. Wil je het concert toch meemaken als concertbezoeker dan zul je een toegangskaart moeten kopen via Events4Christ.
 • Bij afmelding binnen 14 dagen na aanmeldingsdatum vermeld op de bevestiging zal het deelnamebedrag minus € 10,= administratiekosten teruggestort worden.
 • Bladmuziek en oefentracks (MP3) zullen alleen digitaal beschikbaar zijn. Je kunt ze dus zelf downloaden/uitprinten via een link die we je later zullen e-mailen. Bladmuziek en oefentracks zijn alleen voor je eigen oefendoeleinden bestemd en mogen niet verder gedistribueerd worden (ook niet aan vrienden of mogelijke andere deelnemers).
 • Van alle nummers zullen split-tracks beschikbaar zijn. Op deze tracks hoor je je eigen partij (sopraan/alt/tenor/bas) harder dan de andere stemmen. Op deze manier kun je zelf dus al luisterend de nummers instuderen zodat we tijdens de repetities meer tijd kunnen besteden aan afwerking.
 • Het is verplicht om het volledige repetitieschema aanwezig te zijn. Een gemiste repetitie kan eventueel op een andere locatie ingehaald worden.
 • Reiskosten naar repetitie- en concertlocaties en kosten voor een maaltijd en drinken zijn voor eigen rekening.
 • De repetitieavonden duren van 19.30 uur – 22.00 uur, de repetitiedag duurt van 10.00 uur – 16.00 uur.
 • Zorg ervoor dat je op de concertdag vanaf 15.00 uur beschikbaar bent.
 • Tijdens de repetitie maken we afspraken over concertkleding. Iedere deelnemer wordt geacht zich hierin aan te passen.
 • Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.
 • We vragen je begrip voor eventuele wijzigingen van welke aard dan ook.

Informatie over de auditie

Omdat The Young Messiah een speciaal project is en we echt zeker willen weten dat alle stemmen mooi bij elkaar passen en iedereen bij de juiste stemgroep mee gaat zingen, werken we met een auditie.
Geef je eerst op via het deelnameformulier. Vervolgens krijg je van ons een code toegekend die je dient te vermelden bij je auditie.

Omdat het onmogelijk is om iedereen "live" te horen vragen we iedereen om een mp3 op te nemen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar deze mp3 kun je thuis met een memo-recorder/webcam opnemen, in een studio, maar nog veel makkelijker gewoon met je Iphone of andere mobiele telefoon. Heb je zelf geen mogelijkheden om op te nemen, kijk dan eens in je vrienden- of kennissenkring; er is vast wel iemand die een mogelijkheid heeft. Kom je er niet uit, laat het ons dan weten via auditie@choircompany.nl, dan kijken we samen met je naar een oplossing.


Als je een nummer gaat opnemen, zorg er dan voor dat je een nummer kiest waarin je zoveel mogelijk van jezelf kunt laten horen en het voor ons duidelijk wordt hoe je zingt. Denk daarbij ook aan de juiste toonhoogte, de stijl, etc.


Maak het vooral niet te ingewikkeld; een Opwekkingslied, een lied uit je kerk of van je favoriete (pop-)zanger of zangeres is prima, als het maar JOUW lied wordt.


Je kunt je lied opnemen zonder instrumentale begeleiding, maar meezingen met een CD mag natuurlijk ook, zolang we je stem maar duidelijk blijven horen.

 

Als je tevreden bent over je opname, stuur je deze per e-mail naar auditie@choircompany.nl. Het auditieteam zal je mp3 beluisteren, waarna je natuurlijk zo snel mogelijk van ons hoort. We hopen van harte dat je de uitdaging samen met ons aan wilt gaan en horen graag van je!


Belangrijk:

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het insturen van je auditie, als je nog nooit eerder voor een TCC-project auditie hebt gedaan.
 • Je kunt je tot 16 september 2022 aanmelden voor dit project. Audities moeten uiterlijk 19 september bij ons binnen zijn
 • Er vindt alleen restitutie van het deelnamebedrag plaats wanneer de auditie die opgestuurd is onvoldoende is. In geval van  niet tijdig insturen van een auditie voor het project vindt er geen restitutie plaats.
 • Je auditie is bedoeld voor het bepalen van je stemsoort EN het beoordelen en afstemmen van de kwaliteit/het niveau voor het project.

Heb je al eerder meegedaan met The Young Messiah, The Tom Parker Christmas Collection, The Passion van Adrian Snell, Alpha & Omega of andere auditieprojecten van The Choir Company, dan hoef je geen MP3 meer in te sturen.